Ajattelin laittaa ihan vain ranskalaisinviivoin asioita ja ajatuksiani tähän:

 

- Lapsilisä ja toimeentulotuki.

Minun ajatusmaailmaani ei millään mahdu se, että ihmiset, jotka joutuvat elämään toimeentulotuenvarassa lapsiensa kanssa menettävät lapsilisänsä, koska se lasketaan heille tuloksi.

- Tasaverotus.

En voi välttyä ajatukselta, että pienituloiset kärsisivät tästä enemmän.

- Tampereen seudun joukkoliikenne.

Jonkinlainen yhteinen suunnitelma ja toteutus pitää saada aikaan. Valtion pitäisi tukea raitiovaunuliikenteen aikaan saantia niin, että kaikki lähikunnat pystyisivät osallistumaan siihen. Myös Pirkkalasta linja-autojen lisäksi tarvitaan raitiovaunulinja.

- Palvelut.

Palvelujen toimiminen ja jatkuvuus pitää pystyä takaamaan kuntien ja valtion yhteisrahoituksella.

- Maahanmuuttajat

On käsittämätöntä, että jotkut yksittäiset ehdokkaat ja jopa puolueet/puolue on nostaneet maahanmuuttovastaisuuden, jopa vihamielisyyteen viittaavat asiat vaaliteemoiksi. Minusta he ovat hyljänneet reiluuden, auttamisen, tasa-arvoisuuden, toisten huomioonottamisen, huolehtimisen, inhimillisyyden, kristillisyyden jne.

- Rahalliset tuet muille valtioille.

En osaa sanoa onko oikein tukea näitä viimeaikojen "konkurssi" valtioita, kuten Kreikka, Irlanti, Portugali ja mitä sitten vielä onkaan tulossa. Kauhistuttaa vain, kun enään ei puhuta miljoonista, vaan miljardeista.

 

Tässä nyt joitakin asioita, jotka ovat nousseet mieleeni. Toivottavasti mahdollisimman monet äänestävät ja miettivät omaltaosaltaan vaikkapa näitä kysymyksiä. Ei ole ihan sama ketä tai mitä puoluetta äänestää.