Talvi taitaa olla nyt parhaimmillaan. Lunta on nyt niin paljon, että talvilajien harrastajat lienevät tyytyväisiä. Hiihtämään, luistelemaan, laskettelemaan pääsee hyvin ja lumilinnojen ja jääveistosten tekijät ovat varmasti tyytyväisiä. Tietysti muutkin talvilajit onnistuvat nyt, mutta en nyt niitä kaikkia ryhdy luettelemaan.

 

Iloista on ollut seurata lapsia leikeissään. Lumilinnoja, lumiukkoja, pulkkamäkiä ja latuja on syntynyt ja niissä näkyy punaposkisia lapsia. Tulee väistämättä mieleen oman lapsuuteni lumilinnat ja lumikasoihin kaivetut onkalot ja käytävät. Tehtiin valtavia lumipallovarastoja linnoituksien erilaisiin, puolustuksen kannalta, tärkeisiin paikkoihin. Talven leikit olivat mukavia.

 

Katujen ja teiden kunnossapitäjät ovat varmastikin jo kurkkuaan myöten täynnä lumisateita. Tietysti se tuo työtä kyseisille ihmisille, mutta varmasti lumiauraukseen on jo tullut suuria vaikeuksia sijoittaa aurattu lumi johonkin. Uskonkin, että heidän on helppo yhtyä ajatukseen, että nyt saisi jo lumisateet riittää. Itse ainakin olen edellämainittua mieltä. Pidän kesästä ja lämpimästa huomattavasti enemmän. No, otetaan nyt irti kaikki mahdollinen mukava talvesta ja lumesta. Nyt sitä riittää.