Luin netistä muutaman mielipiteen, jossa vaadittiin kaikkea uskontoon liittyvää poistamaan koulujen joulujuhlista. Kristillinen perinne Enkeli  taivaan virsineen ja joulukuvaelmineen loukkaa kirjoittajien mielestä lapsia, jotka eivät usko Jumalaan tai kuuluvat johonkin toiseen uskontoryhmään. Mielenkiintoisia mielipiteitä ainakin siinä suhteessa, että ne saivat ainakin minut pohtimaan asiaa.

Pakostakin mieleeni tulee, että loukkaako kristillisyys joulujuhlissa todellakin lapsia, jotka ovat siellä koulussa vai heidän vanhempiaan. Niin tai näin, jouluevankeliumi kuvaelmineen ja enkeli taivaan -virsi ovat kuuluneet koko koululaitoksemme olemassaolon ajan joulujuhlaperinteeseen ja saa minusta kuulua jatkossakin. Ei minusta vanhoja perinteitä pidä muuttaa tai poistaa. Tehdään mieluummin sitten niin, että juhlassa on kaikkia tyydyttäviä elementtejä. Tosin niin taitaa jo ollakin. Joulupukit, tontut, maahiset (yms.) ja lahjojen tärkeys lienee olevan jo joulujuhlien näkyvin osuus. Eikä siinä mitään, kunhan vanhat kristilliset perinteetkin saavat olla juhlissa myös näkyvästi mukana.

Kristilliseen Jouluun kuuluu muuten hyvin paljon muutakin, jonka ei pitäisi ketään loukata. Jouluun kuuluu vähempiosaisista huolehtiminen, tasa-arvoisuus, rauha, ystävyys ja yleensä hetken rauhoittumin niin fyysisesti, kuin henkisesti. Näiden asioiden ainakin luulisi sopivan kaikille, vaikka nuokin asiat ovat kristillisiä ja löytyvät raamatusta (löytyy muuten myös monista muistakin tärkeistä teoksista).

Nykyisin monet ovat onneksi myös huomanneet joulun kaupallisuuden. Mikäli, peruskoulusta poistettaisiin kristillisyys joulujuhlasta painottaen joulun tarkoitus vaikkapa lahjojen saantiin, niin silloin minusta puhuttaisiin kaupallisen ja materialistisen joulun puolesta. Minusta joulu on kuitenkin aikaa, jolloin ihan jokaisen ihmisen tulisi pysähtyä, rauhoittua ja hetki miettiä elämän syvällisimpiä asioita, sekä sitä miksi joulua viettää.

Vietitpä joulua mistä syystä tahansa, niin toivotan kaikille OIKEIN RAUHAISAA JA HYVÄÄ JOULUA !